از بین بردن بوی بد کفش

قبل از آنکه از خود بپرسید: «نحوه از بین بردن بوی بد کفش (Remove Bad Smells from Shoes) چگونه است؟» باید بدانید بوی ناخوشایند کفش هم شرمآور است و هم غیربهداشتی؛ به طوری که با پخش شدنش به محیط باعث انتشار آلودگی و ناراحتی افراد میشود.
بوی بد کفش دلایل مختلفی دارد که مهمترینش وجود باکتریها است. هم رطوبت و هم گرما باعث رشد میکروبها میشود و به محض پوشیدن کفشها، باکتریها به پاهای شما میچسبند. این امر باعث بو گرفتن پا و انتقال میکروبها به داخل خانه میشود.
بوی ناراحتکننده پا ممکن است به دلیل عرق کردن طبیعی پاها و نشستن روزانه جورابها نیز باشد. در هر صورت، اگر میخواهید با این وضعیت روبرو نشوید و یکبار برای همیشه از بوی بد کفش خلاص شوید، خبر خوب این است که چندین روش خانگی برای این موضوع وجود دارد؛ با مارکومد همراه باشید.
از بین بردن بوی بد کفش
تقریباً همه افراد چندین بار در زندگی خود با بوی بد کفش و پای خود روبرو شدهاند. بنابراین زمانی که متوجه این موضوع میشوند، به سرعت آستین بالا زده و جهت رفع بوی بد کفش راههای مختلفی را امتحان میکنند. ما در زیر با معرفی روشهای بسیار کاربردی، به شما در رسیدن به هدفتان کمک میکنیم:
روش اول: جوش شیرین
جوش شیرین فواید زیادی دارد، از کاربرد آن در آشپزخانه گرفته تا توانایی تمیز کردن آن سطوح کثیف و حتی حذف کردن بوی بد کفشها! جوش شیرین به دلیل خاصیت گندزدایی کنندهاش شناخته میشود، که همین مورد آن را به محصول مناسبی جهت مقابله با بوی کفش و پا تبدیل کرده است.
برای مقابله با بوی نامطبوع کفش، مقداری جوش شیرین را داخل کفش بپاشید و بگذارید یک شب به همین حالت بماند. صبح، جوش شیرین را از داخل کفش پاک کنید. این کار را هر هفته حداقل یکبار انجام دهید. برای از بین بردن بو میتوانید از پودر کف پا خانگی نیز استفاده کنید.
دستور ساخت:
- سه قاشق غذاخوری جوش شیرین
- یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- پنج قطره روغن درخت چای
مواد را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. به طور آزادانه پودر را در کفش خود بپاشید و اجازه دهید یک شب به همین حالت بماند. روز بعد جهت استفاده از کفش، پودر را پاک کنید.
روش دوم: الکل
استفاده از الکل برای از بین بردن باکتریها راهی بسیار عالی است. نکته مثبت در مورد الکل این است که نه تنها به کاهش بوی بد ناشی از پا کمک میکند، بلکه میتواند به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده نیز عمل کند و باکتریهای ایجاد شده در داخل کفش را از بین ببرد.
جهت از بین بردن بوی بد کفش لازم است یک دستمال تمیز را آغشته به الکل کنید و بر روی تمام سطوح داخلی کفش از جمله دیوارهها و کفی آن بکشید. کفشها را در یک محل تهویه مناسب قرار دهید (برای مثال: بالکن) و اجازه دهید از طریق هوای آزاد خشک شوند.
روش سوم: کیسه چای سیاه
بعد از اینکه از خوردن یک فنجان چای سیاه لذت بردید، کیسههای چای را میتوانید داخل کفشهای خود قرار دهید تا بوی بد آن را جذب کنند. چای سیاه حاوی تانین (جوهر مازو) است که در از بین بردن باکتریهای موجود در کفش نقش اساسی ایفا میکنند.
اگر اهل خوردن چای کیسهای نیستید، هنوز هم میتوانید از کیسههای چای استفاده کنید. بنابراین، چند کیسه چای را داخل آب جوش قرار دهید و بگذارید چند دقیقه به همین حالت بمانند. کیسهها را بیرون آورده و بگذارید حدود پنج دقیقه خنک شوند. کیسههای چای خنک شده را به مدت یک ساعت داخل کفشهای خود قرار دهید. سپس کیسهها را برداشته و مایع اضافی آن را از کف کفش با دستمال پاک کنید.
روش چهارم: سرکه سفید
همچنین از سرکه سفید میتوان برای رفع بو و از بین بردن باکتریهای موجود در کفش استفاده کرد. بنابراین درست بعد از استفاده از صابون یا مایع ظرفشویی برای تمیز کردن کفش، باید مخلوط آب سرکه برای مقابله با بو به کار ببرید. برای این منظور، در یک بطری اسپری، یک فنجان سرکه و یک فنجان آب را به یکدیگر مخلوط کنید. محلول به دست آمده را داخل کفش اسپری کنید و بگذارید تا در گوشهای از خانه کاملاً خشک شود. سرکه بو را از بین برده و به کفش شما تا ساعتها بوی تازه میبخشد.
روش پنجم: شستن کفشها
اگر کفشهایتان قابل شستشو هستند، میتوانید از طریق ماشین لباسشویی اقدام به تمیز کردن آنها کنید. کفش را با استفاده از مواد شوینده و آب داغ در یک چرخه منظم در داخل ماشین لباسشویی بشویید. اگر احساس کردید بوی کفش هنوز از بین نرفته است، برای بار دوم نیز آن را داخل ماشین لباسشویی بیاندازید.
روش ششم: روغنهای اساسی
یکی دیگر از محصولات عالی برای از بین بردن بوی بد کفش، استفاده از روغنهای ضروری است. امروزه برای برطرف کردن بوی ناخوشآیند کفش بسیاری از این روغنها در بازار به فروش میرسند.
چه از روغن درخت چای، اکالیپتوس و یا از میخک استفاده کنید، روغن به از بین بردن باکتریهای موجود در کفش بسیار کمک میکند. در زیر نحوه گندزدایی کفش با استفاده از روغنهای اساسی آورده شده است.
دستور ساخت:
- بطری اسپری
- ۶ قطره روغن اسانس نعناع
- چهار قطره روغن درخت چای
- دو قطره روغن اکالیپتوس
- یک قطره روغن ضروری آویشن
- آب مقطر
بطری را با آب مقطر پر کنید، حتماً فضای کافی برای اضافه کردن روغنهای اساسی باقی بگذارید. روغنهای ضروری را یک به یک به بطری اضافه کنید. بطری را با شدت تکان دهید تا مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. سپس محلول بدست آمده را داخل کفش اسپری کنید.
روش هفتم: پودر بچه
اگر پاهای شما تعریق بیش از حد دارند (زیاد عرق میکنند)، پودر کودک میتواند به خشک نگه داشتن پا و رفع بوی بد کفش کمک کند، همچنین احتمال رشد باکتریهای پا و کفش را نیز کاهش میبرد. مانند جوش شیرین، پودر کودک نیز میتواند به خنثی کردن بو و بهبود تهویه مطلوب داخل کفش کمک کند. قبل از اینکه کفش خود را بپوشید، مقداری پودر کودک را در زیر و روی پاها یا جوراب خود بپاشید. اگر پاهایتان در طول روز عرق میکند، پودر کودک را مجدداً استفاده کنید تا کاملاً خشک شوند.
روش هشتم: بستر گربه
باور کنید یا نه، میتوانید از بستر بچه گربه یا Kitty Litter برای از بین بردن بوی بد کفش استفاده کنید. بسیاری از این محصولات برای خنثی کردن بوی ادرار و مدفوع گربه با استفاده از مواد خاصی گندزدایی شدهاند. همچنین از بستر گربه نیز میتوان در داخل جاکفشی نیز استفاده کرد. برای این منظور، داخل کفش را با این ماده به مقدار لازم پر کرده و یک شب به همین حالت بگذارید بماند. صبح، بستر بچه گربه را بیرون بریزید و از کفشهای تمیز خود لذت ببرید.
روشهای عمومی برای جلوگیری از بو گرفتن کفشها
پاهای خود را همیشه تمیز نگه دارید: شستن روزانه با صابون بهترین راه برای خلاص شدن از باکتریها و بوی بد پا است. همچنین قرار دادن پاها در لگنی از محلول آب و نمک نیز به ضدعفونی شدن پاها نیز کمک میکند.
پاهای خود را خشک کنید: قبل از پوشیدن جوراب، مطمئن شوید که پاهایتان کاملاً خشک شده است. همچنین از پارچه یا حولهای تمیز برای خشک کردن پاهای خیس استفاده کنید.
کفشهایی با تهویه مناسب را خریداری کنید: چرم طبیعی نسبت به لاستیک از تهویه بهتری برخوردار است. همچنین کفشهای ورزشی که اغلب سوراخهای ریزی در جلوی خود دارند، شرایط تنفس و تهویه مساعدتری را برای پاها مهیا میکنند.
به کفش خود استراحت دهید: اجازه دهید کفش شما به مدت ۲۴ ساعت پس از پوشیدن استراحت کنند، این به تهویه مطلوب و از بین رفتن باکتریهای داخل کفش کمک میکند.
همیشه جوراب پارچهای بپوشید: برخی افراد طرفدار پوشیدن جوراب با کفش خود نیستند، اما جورابهای پارچهای باعث جذب عرق و عدم انتشار آن میشوند. به یاد داشته باشید که مرتباً جورابهای خود را شسته و یا تعویض کنید.
دلایل بو گرفتن پا
دو دلیل عمده برای بو گرفتن پا داخل کفش وجود دارد:
- عدم تهویه مطبوع
- عدم شستن پاها و جوراب
آیا تا به حال متوجه شدهاید که پاهای بعضی افراد تقریباً هیچ بویی نمیدهند، در حالی که دیگران بویی کشنده دارند؟ دلیل این امر این است که پاهای برخی افراد بیشتر عرق کرده و شرایطی رشد باکتریها در محیط گرم و مرطوب را فراهم میکنند.
برخلاف دیگر اعضای بدن، پاها در تمام طول روز داخل کفش هستند، بنابراین به خوبی تهویه نمیشوند. عرق و گرمای موجود در داخل کفش باعث پرورش باکتریها شده و منجر به ایجاد بوی بد کفش و پا میشود. این باکتریها روی پاها، جوراب و همه کفشهایتان وجود خواهند داشت.
اهمیت از بین بردن بوی بد کفش
فارغ از آنکه تا چه اندازه بهداشتی نیست، بو گرفتن پاها در موقعیتهای اجتماعی کاری ناشایست است. شخصی که از پاهایش بوی ناخوشایند ساطع میشود، معمولاً مورد احترام نبوده و افراد سعی در دوری از او دارند. پس چرا وقتی میتوان به راحتی از این قضیه خلاص شد، برای آن تلاشی نکرد؟
بهترین راه برای جلوگیری از بوی ناخوشاید کفش، پوشیدن جوراب و تمیز کردن و شستن روزانه پاها است. از بین بردن بوی بد کفش تا زمانی که مایل به انجام آن باشید، کاری آسان است. استفاده از محصولات طبیعی و مواد ترکیبی ذکر شده در بالا، بوی ناراحتکننده کفشها را به کلی برطرف خواهد کرد.